Arbejdsskade erstatning 2

0 Comments

Sport & sundhed & adventure

Farten. Adrenalinen. Suset. Spændingen.

Mange sportsudøvere og ekstremsportsudøvere er vilde med alt dette. Følelsen af at være i live. At presse sig selv til det yderste. Bide al smerte i sig for at præstere sit ypperste. Elitesport er blevet udbredt i mange forskellige former, og har bred opbakning hos befolkningen. Flere har selv prøvet at dyrke sport på højt plan, og har stået i valget om, hvorvidt man skulle investere alt på sporten, eller om man skulle drosle ned på intensitet og niveau. Måske dette er en af årsagerne til, at mange følger med i elitesport i fjernsynet og i forskellige arenaer.

For de som har gjort det til sin levevej, eller i hvert fald har en indkomst på baggrund af dette, kan sporten kategoriseret som arbejde. Den fysiske og tidsmæssige investering, det er at være elitesportsudøver, er enorm. Træningen skal holdes ved lige, kroppen skal plejes og mentaliteten skærpes. Hvis man begynder at nedprioritere disse elementer, vil man formentlig ikke holde længe i den verden. Her er det nemlig afgørende, at kroppen er i topform, og man er klar til at levere, når fløjten lyder.

Når uheldet er ude

Mange elitesportsudøvere får dog desværre skader i løbet af deres karriere. Nogle sportsgrene har statistisk set større risiko for skader, og der er også stor forskel på alvoren og omfanget af skaderne. Men når en professionel sportsudøver bliver skadet, vil man kunne tale om en arbejdsskade. Det skyldes at skaden er påført under træning eller kamp.

Arbejdsskade erstatning

Når uheldet er ude på denne måde, og man påfører sig en skade, er det derfor relevant at forholde sig til, om man er berettiget en arbejdsskade erstatning. Ikke alle skader udløser denne godtgørelse, det afhænger nemlig af méngraden. Når ens erhverv er at være sportsudøver, vil en arbejdsskade erstatning tage udgangspunkt i arbejdsskadeloven. Her tages der højde for forskellige udgifter og erstatningsmuligheder. Det samlede beløb for en arbejdsskade erstatning vil derfor ikke udelukkende handle om godtgørelse for varigt mén. Den vil også forholde sig til erstatning for tabet af erhvervsevne. Altså muligheden for at udføre arbejde efterfølgende. Derudover vil en arbejdsskade erstatning formentlig også dække de udgifter, der har været til behandling og hjælpemidler og de udgifter, der måtte være i sagens forløb.

Som elitesportsudøver er det muligt at påføre sig en skade, som pådrager en stor méngrad. Her vil den store méngrad udløse en større arbejdsskade erstatning. Det er dog formentlig ikke særlig tilfredsstillende for de fleste professionelle atleter blot at acceptere en erstatning. Der vil i høj grad blive arbejdet intenst med fysioterapeuter og behandling, før de kan acceptere, at skaden aldrig vil gå helt i sig selv og derfor kan modtage en arbejdsskade erstatning.

Related Posts