Motion er god træning for hjertet

0 Comments

Motion mindsker risikoen for, at man får en hjertesygdom herunder hjerteflimren.

Pulsen skal gerne op minimum en gang om dagen, for at få god virkning af ens træning. Med hensyn hjerteflimren eller atrieflimren som lidelsen også kaldes, har både de, der er meget lidt aktive og de der er allermest aktive øget risiko for at få hjerteflimmer. Moderat træning er her er godt. Moderat træning medfører generelt mindre risiko for at få hjerteflimmer.

Motion hjælper på forhold som har positiv effekt helbredder – i mange tilfælde ligeledes i forbindelse med flere hjertesygdomme. Studier over hele verden har vist, at motion og træning mindsker risikoen for at får hjertesygdomme. Dette med hensyn til hjertesygdom, men også mht. åreforkalkning i kroppen. Ligeledes er moderat træning også godt for patienter med hjerteflimren/atrieflimren. Motion hjælper på såvel kolesterolniveau, blodtryk som følsomhed overfor insulin. Ligeledes ved vi alle at man via regelmæssig motion og fornuftig kost kan reducere overvægt, som er en større risikofaktor ved flere hjertesygdomme og som i en stor del tilfælde formindsker prognosen at få en god effekt af en operation.

 

Hvilken type træning er bedst?

 

Der er en del undersøgelser der peger på at man bør man motionere i minimum 30 minutter med en intensitet, hvor det typisk bliver vanskeligt at tale sammen og som giver sved på panden. Nyere forskning tyder også på, at træning i kortere intervaller, men med høj intensitet er godt for kredsløb og hjertet.

 

Træningsideer:

 

Udholdenhedstræning i nærheden af din max. kapacitet. Altså motion med en intensitet, hvor du netop kan føre en samtale med en fiktiv eller reel person og hvor du typisk vil få sved på panden.

Kombineret med intervaltræning, hvor du i korte intervaller forøger intensiten af træningen Styrketræning er godt, fx de større muskelgrupper som ben, arme og mave, med 10-15 repetitioner fx 3 gange for hver muskelgruppe.  Fysisk træning min. 30 minutter om dagen, som f.eks. gang i rask tempo eller cykling.

 

Hjerteflimmer og træning.

 

Mht. hjerteflimren er det også rigtigt væsentligt med motion.  Du kan med fordel følge ovenstående anbefalinger. Motion kombineret med kostvaner kan endvidere være med til at sænke din kropsvægt. Dette kan fx have betydning for om en ablation  – som er en operation der virker mod atrieflimren lykkedes. Overvægtige har desværre væsentligt mindre chancer ablationen rent faktisk virker og eliminere din hjerteflimmer.

 

Related Posts