Elsker du adventure? Prøv ravjagt langs de barske danske kyster

0 Comments

Det er så absolut en storslået oplevelse at gå en god lang tur i strandkanten ved en af de smukke danske kyster. Hvis man samtidig tilføjer en ravjagt undervejs giver det desuden både sjov og spænding oven i motion og naturoplevelse. Særligt en natlig ravjagt kan være en intens naturoplevelse.

Gode muligheder for ravjagt i Danmark

Her i Danmark er der ret gode muligheder for at finde rav – Nordens guld, som det kaldes. Ravet  er harpiks fra træerne i urtidens skove i landene omkring os, der bliver skyllet op på vore strande i dag. Det er en betingelse for, at der dannes rav, at harpiksen ender i havet og derefter ligger der i minimum 30 til 50 millioner år. Bedst chance for at finde rav er der på de kyster og strande, hvor der er store bølger, som skyller op, men det kan også lade sig gøre at finde rav andre steder. Under alle omstændigheder er chancen for at finde rav størst efter en storm hvor bølgerne virkelig har skyllet op over stranden.

Mange tror nok, at ravklumperne skal findes blandt stenene på stranden, men der er normalt ikke lige der, at det gemmer sig der. Når du leder efter rav, er det en god idé at søge i tang og mellem skaller – det bliver nemlig skyllet op og lægger sig der. Småpinde, affald, kulstykker, sand og alt muligt andet, kan dog godt skjule ravet så det bliver svært at finde – men hvis det var for let var det jo heller ikke så sjovt. Rod lidt op i skaller, tang og pinde – og måske har du medbragt en Bright Power UV-lygte på den natlige tur til kysten?

 

Ravlygten – et nyt hjælpemiddel for ravjægeren

I de senere år har ravjægeren fået adgang til et nyt hjælpemiddel: lygter med ultraviolet lys – også kendt som uv-lys – for eksempel af typen Bright Power. Ravlampe, Ravlygte, UV-lygte, UV-lampe er i øvrigt alt sammen betegnelser, der dækker over det samme.  En ravjagt med UV-lys skal foregå efter mørkets frembrud, hvad der gør det til en helt særlig naturoplevelse. UV-lyset frad de kraftige ravlygter får ravklumperne til at lyse op imellem stenene. En Bright Power lygte, der er udstyret med særligt udviklede LED-pærer forbruger mindre strøm end andre modeller og kan holde længere per opladning. Nogle af de garvede ravsamlere kalder UV-lyset for snydelys. Men det er på sin vis en helt anden udfordring at gå på en natlig ravjagt med en UV-lygte end det er at gå langs kysten og lede i dagslys. Når du skal vælge din ravlygte er det vigtigt at gøre sig klart, om den skal bruges til at finde rav i vand eller på land. For eksempel Bright Power lygterne har en meget kraftig keglestyrke, der er et centralt begreb, og de egner sig derfor til brug i vandet. På land kan Bright Power modellerne dog også fungere rigtig godt, da de lyser meget langt – en fordel hvis du leder i vandkanten da du så let kan se hvad der ligger længere fremme.

 

Related Posts