Sørg for at træne dig langsomt op

0 Comments

En af de største fejl, du kan begå, når du skal i gang med at træne dig op til et maratonløb, er at blive revet med af spændingen om motivationen og starte alt for hårdt ud. Det er en klassisk fejl, som mange nybegyndere laver, og det ender altid med skader, som i værste tilfælde kan betyde, at du ikke får gennemført dit løb, fordi du ikke bliver klar fra din skade, inden løbet starter. Sørg derfor for at starte langsomt ud, og løbe korte ruter i et tempo der føles rart for din krop. Ligeledes er det også utrolig vigtigt, at du holder hviledage for at skåne dine led og muskler.

 

Investér i et par gode løbesko

Hvis du gerne vil undgå skader og minimere risikoen for at falde og vrikke om, så er det utrolig vigtigt at vælge fodtøj, der er speciallavet til at løbe længe i. Undersøg også gerne ruten, du skal løbe i Trail løb er nemlig ikke helt det samme som at løbe på vejene – terrænet er mere uforudsigeligt og ujævnt, hvilket resulterer i flere uheld end man ser på fladt og hårdt terræn. Sørg derfor for at vælge trail løbesko dame modeller, der støtter din fod og ankler, når du løber i trail terræn. Så får du også det meste ud af din løbetur.

 

Sørg for at ikke gå sukkerkold

Maratonløb er en lang og krævende tur for din krop. Derfor er det vigtigt at spise godt op til løbeturen – men også imens du løber. Hvis du skal løbe mange timer, har din krop nemlig brug for supplerende energi undervejs for at præstere sit bedste. Så er du også bedre beskyttet mod at få det skidt og blive svimmel, hvilket er det sidste, man ønsker, når man skal fuldføre et langt maratonløb. Sørg derfor for at have noget energidrik med på turen, eller måske lidt sød saftevand, så du hele tiden får tilført din krop lidt sukker, som den hurtigt kan omsætte til energi. En energibar eller to i lommen er også et rigtig godt tip, så du har energi lige ved hånden, hvis du kan mærke du bliver træt eller føler dig energiforladt.

 

Related Posts