Få motion med resistance bands

0 Comments

Når du tænker på styrketræning, kommer træning med noget der ligner et stort elastik sandsynligvis aldrig ind i dit sind.

 

Men træningsmodstandsbånd er nu en grundpiller til træning, uanset om du er en ”gymrat”.

 

“For at være i stand til at træne, uanset hvor du er, og være i stand til at udføre en række øvelser uden at have brug for meget udstyr og være i stand til at bruge dem uanset dit fitnessniveau, modstandsbånd er et godt stykke udstyr at bruge,” siger træningsfysiolog Christopher Travers, MS.

 

Ligesom du gør med ethvert styrketræningsudstyr, skal du vide, hvordan du bruger modstandsbånd sikkert og effektivt for at få deres fordele ved at opbygge muskler.

 

Fordelene ved at bruge modstandsbånd

Modstandsbånd blev oprindeligt brugt til at forbedre konditioneringen hos plejeboliger. I dag opdager mange flere motionister fordelene ved disse bands. For det første er de relativt billige – et anstændigt sæt koster omkring 299.- kr hos prolife og det er solid kvalitet som ikke springer.

 

De kan let tilpasses, så du kan variere din træning i farten ved at ændre dine bevægelser for at udfordre dine muskler på forskellige måder, siger Travers. Og træningsbåndene giver dig mulighed for at øge eller mindske modstanden ved blot at forkorte eller forlænge båndet.

 

En af de største fordele, som båndene tilbyder i forhold til andet styrketræningsudstyr, er at de passer let ind i en kuffert, så du kan fortsætte dit træningsprogram på vejen, når du ikke kan komme i et fitnesscenter.

“Nogle fyre, der løfter vægt, siger at de ikke kan få noget ud af bandene,” siger Travers. ”Jeg fortæller dem, at det i det mindste er en måde ikke at gå mere end fire til syv dage mellem din træning, det er når du begynder at regressere lidt. Det er en fantastisk måde at holde dig inden for din rutine. ”

 

Sådan kommer du i gang med at bruge modstandsbånd

Modstandsbånd spænder fra enkle, flade terapibånd til flade bånd og elastiske slanger med udskiftelige håndtag, der gør dem mere brugervenlige.

 

Vælg et sæt bånd med forskellige modstande (spændingsniveauer). Normalt er båndene farvekodede, så spændingen øges, når båndfarverne bliver mørkere. Jo større styrke, der kræves til en øvelse, jo højere modstand har du brug for fra båndet. For eksempel har du brug for mere spænding for en brystpresse end en bicep-krølle, men tilføj ikke for meget modstand, ellers har du ikke et jævnt bevægelsesområde, bemærker Travers.

 

Overvej også, hvilke typer tilbehør der følger med båndene, som f.eks. Dørtilbehør eller ankelmanchetter, og match dem med de typer træning, du planlægger at lave. Brug sko, når du bruger modstandsbånd. Når du forbinder et bånd til en dør, skal du give det et godt træk inden du træner for at sikre, at det er sikkert. Det er vigtigt at kontrollere båndene for tegn på slid inden hver gang du bruger dem. “Hvis de har været udsat for meget sol eller kulde, vil de knække meget mere,” rådgiver Travers. “Forsøg ikke at overstrække dem for at få mere modstand, fordi det er det, der får bandet til at snappe og kan føre til skader.” Endelig, øv god teknik, når du træner med modstandsbånd, og fortsæt med at udfordre dig selv ved at øge modstanden, mens du udvikler dig, understreger Travers. ”Med enhver form for træning er du nødt til at opretholde korrekt form og kropsholdning, ligesom du ville gøre, hvis du brugte en træningsmaskine,” tilføjer han. “Og reps og modstand kan ændre sig baseret på individet, men for at få mest muligt ud af en modstandstræning skal du tage dine muskler til træthed.”

Related Posts