Få sunde tænder og undgå at få paradentose

0 Comments

Vores kroppe har mange forskellige behov og hvis man ønsker at hele kroppen er så sund som muligt, så må man forstå at der ikke findes én god vane som løser alle de problemer man kunne have med helbredet. Derfor er det ikke altid kun at spise sundt og løbe tre gange om ugen. Man må også være opmærksom på at have den rette hygiejne. Eksempelvis i munden.

Undgå tandkødsbetændelse med tandtråd

Et område af kroppen, som kræver mere end bare motion og god kost er munden og tænderne. Rigtig mange døjer med tandkødsbetændelse. Denne tilstand skyldes at man ikke har fået alle bakterier fjernet fra sine tænder. Ofte har man også tandsten. Det er vigtigt at være opmærksom på dette problem, da rigtig mange danskere faktisk udvikler tandkødsbetændelse. Endda flere gange i livet.

 

For at afhjælpe dette problem bør man huske at bruge tandtråd flere gange om ugen og børste sine tænder grundigt. På den måde sikre man sig at man også får fjernet de bakterier der er mellem tænderne og som kun tandtråden kan fjerne.

 

Årsagen til at det netop er rigtig vigtigt at undgå at få tandkødsbetændelse er at det kan udvikle sig til paradontose. Det vil sige at den betændelsestilstand man har i tandkødet sætter sig i kæbeknoglen, som efterfølgende langsomt nedbryder hvilket faktisk kan gøre at ens tænder falder ud.

Når paradontosen har ramt

Måske spørger du hvordan behandles paradentose? Alt efter hvor slemt ens tilfælde af paradontose er behandlingen at man får renset sit tandkød rigtig godt. Det vil sige at tandlægen fjerner tandsten og de bakterier der er i lommerne i tandkødet. Så paradentose behandling er en slags udvidet tandrensning, hvor man virkelig går i dybden og får fjernet den belægning af bakterier man har på tænderne, tandkødet og i de her tandkødslommer. I nogle tilfælde vil det også være nødvendigt at få foretaget en decideret operation i tandkødet.

Hold øje med dit tandkød

Hvilke tegn skal man så være opmærksom på, for at opdage hvorvidt man har udviklet tandkødsbetændelse eller paradontose. Du skal se efter om du oplever at dit tandkød bløder når du børster tænder eller om det er ømt og selvsagt vil det at dine tænder bliver løse være et faresignal.

 

Søg tandlæge ved den mindste mistanke. På den måde bliver behandlingsforløbet kortere og resultatet bedre, end hvis man lader stå til for længe og du risikerer ikke at skulle have kunstige tænder.

 

 

Related Posts