Kan man dyrke sport ved ondt i visdomstand?

0 Comments

Alle får fire visdomstænder i løbet af livet. Der ligger to i underkæben og to i overkæben. Nogle mærker slet ikke rigtig til deres visdomstænder, mens andre får store problemer med dem. Hvis man er meget glad for sin sport, og man dyrker det meget, så kan det blive nødvendigt at få opereret sin visdomstand ud, fordi smerterne i sidste ende kan ødelægge din træning.

 

Søg hjælp, så du hurtigt kan komme af med smerterne

Lige meget om man dyrker sport på meget højt niveau, eller man bare er afsted i sportsklubben med vennerne et par gange i ugen, så er det de færreste, som synes det er rart at have tandproblemer. Når man for eksempel løber rundt eller hopper, så kan det give små jag i munden, der kan være meget ubehagelige.

 

Man skal altid sørge for, at ens mundhygiejne er i orden, men man ikke selv gøre for, at det er visdomstænderne, som driller. Derfor er det en god ting, hvis man kommer til tandlægen, så snart det gør en lille smule ondt i sine visdomstænder.

 

Tandlæger er eksperter, og de har uddannet sig til at kunne hjælpe. Jo hurtigere man kommer afsted til tandlæge, jo hurtigere kan man også komme af med sine tandproblemer. Er man i tvivl om sin situation, så kan man altid undersøge det nærmere, inden man tager til tandlægen. Læs om det er nødvendigt at få opereret din visdomstand ud.

 

Lille operation med masser af gavn

Mange bliver skræmt væk, hvis de hører operation blive nævnt, men en fjernelse af en visdomstand, er slet ikke så slemt, som man skulle tro. Det er en enkelt procedure, som har livslang effekt.

 

Hvis ens visdomstænder ligger forkert i munden, så kan de gøre en masse skade. Det er derfor bedre, at man får dem fjernet og har ondt i en kort periode, end at man ødelægger hele mundens miljø ved ikke at gøre noget. En fjernet visdomstand kan give masser af overskud, fordi man pludselig ikke har den konstante smerte eller irritation i munden.

 

Operationen, hvor man fjerner en visdomstand, vil helt naturligt give nogle smerter og efterlade et sår. Det kan gøre ondt i nogle dage efter operationen, men smerterne burde hurtigt aftage og inden for kort tid, så kan du igen dyrke sport lige præcis, som du har lyst til. Nu helt uden ondt i visdomstænderne.

 

 

Related Posts