Forbedr din restitution efter sport

0 Comments

Som sportsudøver har man god grund til at være bevist om sin restitution, da det er igennem en effektiv restitution at man opnår de bedste resultater, og får den bedste energi til at kunne yde bedst muligt.

Der findes mange måder hvorpå man kan restituere, hvoraf den mest almindeligt anvendte er almindelig afslapning, hvor man giver kroppen ro og hvile til at komme sig efter fysiske anstrengelser. Mange benytter sig i tillæg dertil af forskellige behandlinger, som kan være medvirkende til at give en forbedret restitution. I denne artikel vil vi kort beskrive nogle af de behandlingsformer, som effektivt kan forbedre din restitution i forbindelse med sport.

Massage

Massage er en klassisk behandlingsform i forbindelse med sport, både når der er tale om almindelig restituering, samt ved behandlings af sportsskader. I forbindelse med massage, kan man få kroppen til at slappe endnu mere af, i det massagen udskiller forskellige hormoner i kroppen, herunder oxytocin. Dette giver selvsagt kroppen endnu bedre mulighed for at restituere, da man sender kroppen i en endnu bedre afslapning, i tillæg til normal afslapning. Massagen hjælper også kroppen til at udskille affaldsstoffer, i det den øger blodcirkulationen, som giver kroppen fornyet næring, samtidig med at affaldsstofferne bliver transporteret væk.

Massage er godt for en lang række ting, herunder muskelspændinger, anspændthed, sportsskader, træthed, stress, fjernelse af affaldsstoffer og meget mere. I forbindelse med sport kan massagen kort og godt siges at forbedre dit energiniveau, og lindrer smerte og betændelsestilstande, og er derfor stærkt medvirkende til bedre præstationer.

Lysterapi

Behandling med lysterapi er en anden effektiv behandlingsform, som kan være medvirkende til en forbedret restitution. Behandlingen kan i grove træk sammenlignes med at opholde sig i solen, som vi jo alle ved er nødvendig for at opretholde et stabilt energiniveau. Behandlingen giver således kroppen de samme næringsstoffer, som den ville have fået af at opholde sig i solen. Fordelen ved at benytte sig af lysterapi, i modsætning til at sætte sig ud i solen, er at behandlingen er hurtigere i forhold til at opholde sig mange timer i solen, og ikke mindst at man under behandlingen med lysterapi ikke udsætter kroppen for den samme farlige stråling, som kroppen udsættes for i solen.

Behandlingen med lysterapi kendes også som ATP-booster. Ved at booste ATP-dannelsen i cellerne, opnår cellerne mitokondrier, hvilket har en positiv effekt på energi og performance. Lysterapi er derfor især gavnligt på sportsudøvere som gerne vil opnå de sidste afgørende procenter, eller som har behov for at restituere effektivt oven på hård fysisk anstrengelse.

Få behandling med en lysterapilampe i hjemmet

Som oftest vil behandling i forbindelse med sport kræve at man går til en behandler, men med lysterapi har man også den mulighed at behandle sig selv derhjemme. Det har selvsagt den fordel at du kan benytte dig af behandling efter behov, lige præcis når du har tid og lyst. Man kan nemlig købe en lysterapilampe man kan have stående i hjemmet, som man kan bruge til at behandle sig selv med. En lysterapilampe fås i flere størrelser, så man kan nemt have den stående på bordet hvis man gerne vil have en mindre model. Der findes selvfølgelig også større modeller, som har den fordel at kunne behandle hele kroppen på én gang. Har man pladsen i hjemmet, kan en stor model virkelig anbefales, da man opnår en langt mere effektiv behandling, end ved en lysterapilampe. Du kan købe en lysterapilampe hos en forhandler.

Related Posts