Osteopati kan afhjælpe løbeskader

0 Comments

Løb af blevet én af de mest populære motionsformer i Danmark og mange prøver formen af med både halve og hele maratonløb. 1/3 af befolkningen løber jævnligt. Det er sundt, men også en belastning for kroppen. Særligt, hvis du griber din træning forkert an, eller hvis du har en skjult problematik i din krop, som fremprovokeres af hård træning som løb. Det anslås at over 40% af løbere kommer til skade om året i forbindelse med løb.

Typiske løbeskader er:

  • Knæsmerter
  • Springerknæ, løberknæ
  • Hælspore (læs mere om hælspore)
  • Skinnebensbetændelse
  • Achillessenebetændelse
  • Fibersprængning

 

Årsagen til smerter under løb kan være mange, men helt grundlæggende handler det om måden du bevæger dig på. Bevæger du dig ikke optimalt ift. at kunne løbe, kan osteopati-behandling måske hjælpe dig – også selvom det er en gammel problematik du har.

 

Manglende bevægelighed

 

På klinikken ser vi ofte at løbeskader er forårsaget af nedsat rotation et sted i kroppen. Typiske rotationsområder i kroppen er i anklen, hoften, bækken, brystryg og nakke. Har man nedsat bevægelighed i et af disse områder, vil det belaste uhensigtsmæssigt andre steder i kroppen, og særligt de omkringliggende led vil være tvunget til at overtage den manglende bevægelighed. Eksempelvis kan manglende rotation i en ankel, forårsage for store rotationer omkring knæleddet, hvilket vil belaste menisk og ledkapsel uhensigtsmæssigt

 

Udover manglende/uhensigtsmæssig bevægelse, kan manglende evne til at restituere være årsagen til at man må opgive træningen.

Smerten kan ofte afhjælpes med en træningspause, men i nogle tilfælde kommer smerten igen, når træning genoptages. Grunden til dette kan være, at årsagen til smerten måske stammer fra et andet sted i kroppen eller fra en uhensigtsmæssig løbeteknik.

Hvis du har et ønske om at komme i gang med løbetræningen, men du ikke kan pga. smerter, gamle skader eller knæoperationer.

Behandling af løbeskader hos Osteopaterne i Skanderborg & Horsens

Hos Osteopaterne i Skanderborg & Horsens oplever vi at mange har effekt af osteopatisk behandling af både akutte og længerevarende løbeskader. Vi foretager en grundig undersøgelse af hele din krop og din livsstil for at finde årsagen til den smerte, du oplever ved løb. Vi kigger blandt andet på følgende parametre når vi behandler:

 

  1. Biomekanikken – med andre ord, kan din krop bevæge sig som den skal
  2. Blodcirkulation – er der ordentlig blodcirkulation til det skadede område, og kan vi gøre noget for at optimere det
  3. Nerveforsyning – er nerveforsyningen til det skadede område forstyrret
  4. Metabolisme – hvordan er kroppens generelle vilkår og evne til at hele. Her kigger man på alle fysiologiske processer i kroppen.

 

Hos Skanderborg Osteopati er vi eksperter i at finde dit svage punkt, og hjælpe dig af med det. Vi vejleder dig desuden i kost og genoptræningsøvelser, så du kan få din aktive livsstil tilbage hurtigst muligt.

Hvis du ønsker at læse mere om vores behandling, kan du klikke dig ind på www.osteopaterne.nu

 

Related Posts