Værd at vide om Manuka honning – verdens bedste honning

0 Comments

Manuka honning er en helt særlig honning, der kommer fra New Zealand og roses for sine fordele for helbredet. Har du ført om Manuka honning før?

Det er honning der sælges over hele verden og så er det noget af det bedste honning du kan finde på markedet. Det stammer fra manuka planten, der har sin oprindelse og vokser naturligt i New Zealand.

Der er mange fødevarer der har vist sig at have en god effekt på dit helbred. Måske tænker du og kender et par stykker i forvejen.

Hvad er manuka-honning?

Manuka-honning er en 100% naturlig fødevare som indeholder stoffet methylglyoxal, der har en antibakteriel effekt. Desuden har det vist sig, at det hjælpe med at hjælpe med at kontrollere blodsukkeret og meget mere.

Du kan finde meget mere information om indhold, virkning og dosering på internettet. For eksempel har det også vist sig at virke mod sår, forkølelse, uren hud, til at bekæmpe bakterier og har flere andre overraskende virkninger. De fleste kender også til rådet om at putte lidt honning i sin te, når man er blevet forkølet, fordi det smører den ømme hals og kan virke lindrende. Oplev hvilke fordele det kan have for dig, ved at tilføre manuka-honningen til din kost.

Brug honning i madlavningen

Der findes meget forskelligt honning og dertil også mange opskrifter med honning, hvor honning både kan erstatte sukkeret som ingrediens. Sukker er ofte ikke lige så sødt som honning, og derfor kan man nøjes med at bruge en mindre mængde honning end sukker. Har du eksempelvis prøvet at bage honninghjerter, bruge honning som glasering til dine grøntsager eller som marinade til dit kød på grillen, på panden eller i ovnen. Det fungerer bl.a. godt til både kyllingelår, til laks og til forskelligt mørbrad.

Eksperimenter med honning i køkkenet og find dine foretrukne retter med skøn honning. Den fungerer som et perfekt indslag i mange forskellige retter og tilfører ofte lige det sidste element til retten.

Mange variationer af honning

Honningens findes i både fast, blød og flydende form. Smagen varierer ud fra geografi, derfor vil du også opleve at manuka honning kan have en anden smag en den almindelige danske honning, som du er vant til at købe i supermarkedet.

Årstiderne kan også have betydning for honningens smag og farve, hvor den om sommeren ofte vil have en mere gylden, mørk farve og en blødere konsistens. Konsistensen varierer også af de mange blomster, som bierne besøger.

Related Posts