Tag på aktiv weekendtur i Danmark

0 Comments

Er der noget, vi danskere særligt har lært af en lang Coronanedlukning, er det, at den danske natur er skøn. Vi har brugt naturen som aldrig før, og vi har masser af skønne naturspots at opleve i Danmark. Det er oplagt at bruge weekenden på at tage ud og få et afbræk fra hverdagen. Det kan enten være alene eller med familie eller venner.

Der er et utal af muligheder for at være aktiv udendørs. Pak eksempelvis rygsækken og tag en vandretur på en af Danmarks smukke ruter, sejl en tur i kano eller tag en tur på mountainbike i skoven.

Uanset hvordan du vælger at bruge naturen, kan det kombineres med en overnatning i det fri. Det er både hyggeligt og godt for sindet at overnatte udendørs. Du kan pakke et telt med på turen, eller bruge et af de mange shelters, som er tilgængelige mange steder i landet.

Når du overnatter udendørs, er det vigtigt at medbringe et liggeunderlag, så din søvn bliver så komfortabel som muligt. Det anbefales, at du tænker i sovesystemer, når du rykker nattesøvnen udenfor. Udover liggeunderlaget skal du derfor vælge en sovepose samt tøj at sove i, som er tilpasset vejret og årstiden. Når de tre ting; liggeunderlag, sovepose og sovetøj er på plads, har du et sovesystem, som vil holde dig varm og tør natten igennem – hvis det er sammensat efter vejr.

Hvilket udstyr skal jeg have med på tur?

Hvis du er ny i outdoordisciplinen, kan det kræve indkøb af udstyr at komme i gang med at være aktiv udendørs. Det behøver dog ikke være hverken dyrt eller besværligt at finde det rette outdoor udstyr.
Det vil ofte være tilstrækkeligt at købe udstyr i den billigere end af prisskalaen. De fleste vil måske tænke, at der skal købes rigtig meget udstyr til det aktive outdoorliv, og at det kan virke uoverskueligt. Det vil sjældent være tilfældet. Der findes meget multifunktionelt udstyr, som er oplagt at vælge. Det vigtigste udstyr at tage med er din beklædning og soveudsyret, grej til madlavning, mad, drikke, toiletsager og førstehjælpsudstyr.

Derudover er det vigtigt at huske, at hvis du selv skal bære og transportere sit udstyr, skal det ikke være tungt. Pak så lidt som muligt, eller vælg letvægtsudstyr. Det vil ofte være lidt dyrere, men kan være en god investering, særligt hvis du ikke er helt ny i gamet, eller hvis du tænker, du vil blive vild med outdoorlivet.

Related Posts