Hvordan bliver man fitnessinstruktør?

0 Comments

Hvis du drømmer om et aktivt job med masse af bevægelse og motion, så er jobbet som fitnessinstruktør sandsynligvis en oplagt mulighed for dig. Jobbet indebærer nemlig meget fysisk aktivitet, hvilket passer godt ind i et ønske om et sundt og aktivt liv. Der findes mange forskellige uddannelser indenfor fitness, sport og idræt. Disse uddannelser har forskelligt indhold, jobmuligheder og krav, men fælles for dem alle er at man arbejder som instruktør med en eller anden form for fitness, oftest afholdt i hold i træningscentre, danseskoler eller som selvstændigt erhverv. Det er desuden en god måde at gøre sin hobby og livsstil til en levevej.

 

Der findes mange forskellige fitnessinstruktør uddannelser

Hvis du gerne vil være fitnessinstruktør, bør du gøre dig den tjeneste at undersøge de mange muligheder. Der findes nemlig mange forskellige uddannelser som alle indebærer at man bliver fitnessinstruktør eller personlig træner. Hvis du foretrækker motion hvor der danses, kan du overveje at blive danseinstruktør, indenfor typer af dans og motion såsom Hit Fit eller Zumba.

 

Hvem kan blive fitnessinstruktør?

Som udgangspunkt kan alle blive uddannet fitnessinstruktør. Hvis man lider af et handicap eller andet der begrænser mobiliteten, er det naturligvis en anden sag, men ellers er det en mulighed for alle. Så længe man har interessen og kan se sig selv i rollen som fitnessinstruktør, er det værd at overveje. Selv hvis man ikke er i god form er det ikke nødvendigvis en hindring – dette kan der jo laves om på og under selve uddannelsen bruges kroppen også meget.

 

Hvis man ønsker at blive danseinstruktør, kan alle med en eller anden form for erfaring med dans eller undervisning tage uddannelsen. Hvor meget øvelse der kræves under selve uddannelsen vil ofte variere fra person til person, afhængigt af erfaring, kondition og hvor lærenem man er.

 

Uddannelsernes længde varierer. Nogle uddannelser tager kun en enkelt dag og andre tager op mod 2 år. Det afhænger helt af uddannelsens indhold og hvad der er nødvendigt at lære før man kan tage det faglige i brug ude i et job. Dem der tager en sådan uddannelse eller kursus, vil ofte få job som instruktører, konsulenter eller undervisere. Nogle vælger at oprette selvstændig virksomhed, især hvis de i forvejen har erfaring indenfor feltet.

 

Hvor tages uddannelsen?

Der findes næsten ligeså mange uddannelsessteder som der findes uddannelsesmuligheder. Det gælder også indenfor fitness-branchen. En uddannelse til fitnessinstruktør indenfor Hit Fit genren kan eksempelvis tages hos Let’s Dance i Aarhus. Prisen sammensættes modulært afhængigt af hvilken pakkeløsning man har behov for, eksempelvis tilbyder de en Hit Fit Kids videopakke som kun er relevant, såfremt man vil arbejde med børn.

Udover fordelen ved en modulær uddannelsessammensætning, så er mange af fitnessinstruktør-uddannelserne billige, hvilket giver en lav barriere i forhold til at komme i gang med drømmen om at blive uddannet fitnessinstruktør.

Related Posts