Sådan her kan superfoods booste din sportslige performance

0 Comments

Det er i dag et øget fokus på kvaliteten af performance. Dette gælder ikke kun for professionelle atleter, der altid har været underlagt særlige diæter i forhold til deres aktive levestile, men nu særligt også amatører atleter.

Sundhed og motion har gennem de seneste par årtier, oplevet en markant udvikling og stigende interesse. Det er i dag normalt at tage i fitness og styrketræne, løbeture udenfor såvel som at dyrke en sport.

Superfoods? Hvad er det?

Du har måske allerede hørt udtrykket ”super foods” før, men hvis ikke, er det et udtryk der bruges som betegnelse for fødevarer, der har et markant højere indhold af nærringstof indhold.

Karakteristisk set indeholder superfoods et meget større indhold af nedenstående nærringselementer, end almindeligt sund mad gør:

  • Antioxidanter
  • Omega fedtsyrer
  • Vitaminer
  • Mineraler
  • Fiber
  • Proteiner

Hvorfor?

Når det kommer til performance og kroppen generelt, kan superfoods være et givende boost. For eksempel bidrager B-vitamin til at ens krop omsætter kulhydrater, fedt og proteiner om til energi. Herudover kan vitaminer såsom af E-vitamin, C-vitamin og selen hjælpe med at styrke immunforsvaret.

Herunder kan antioxidanter også medvirke til en øget performance, der kan være nødvendig, hvis du ønsker at tage din sportslig aktivitet til nye højder, uden at skulle tage alle mulige kemiske produkter.

Husk variation

Når det kommer til at få den maksimale værdi og udbytte ud af din nye levestil, skal du huske at spise varieret. Dette indebærer også superfoods. Du kan nemlig risikere at miste gode mavebakterier, der er nødvendige for en sund og funktionel mave. Herudover vil du også risikere at miste en del forskellige mineraler, næringsstoffer m.m., hvis du kun forholder dine spisevaner til de samme fødevarer.

Når dette er sagt, så gør det ikke noget at du spiser det samme i et par dage i streg, såfremt at det er ikke hverdag i flere uger. Det er nemlig ikke altid, at man kan nå at lave mad, hvilket kan skyldes arbejde, familieliv og mange andre faktorer.

Derfor tag altid udgangspunkt i din daglige situation. Du kan altid lave måltider til flere dage, hvis du har overskuddet og tiden til det.

Inden for økonomisk rækkevidde

På den måde kan du også sparer penge på at købe naturlige fremstillet produkter. Mange tror at det koster kassen at leve en sund levestil, der inkluderer en diæt med superfoods.

Du kan købe superfoods og relateret produkter i mange supermarkeder, helsekostforretninger og diverse webshops. Forskellige forretninger har tildeles forskellige priser, hvorfor det kan være forståeligt, hvis du går rundt, og synes det er dyrt at købe superfoods. Dog findes der løsninger og virksomheder såsom New Organic, hvor du kan købe økologiske kvalitetsprodukter til en noget billigere pris, end mange andre steder.

 

 

 

 

 

Related Posts