Kan frikadeller være sunde?

0 Comments

Der er i løbet af de sidste par år kommet mere og mere fokus på sundhed, hvilket uden tvivl er et godt tegn. Men det gør også sådan, så vores madvaner ændre sig i stor stil. Det betyder også at det gode gammeldags danske køkken er ved at være et overstået kapitel og det er lidt synd. Der er ikke noget bedre end god gammeldags dansk mad og det er naturligvis klart, for det er lidt frås. Med flødesovs og alt muligt andet godt, men kan man stadig bibeholde den danske mad, bare ved at gøre den en smule sundere, som for eksempel frikadeller? Læs med her og find ud af det.

Det gode gammeldags danske køkken kan blive sundt

Erkendelse er det første skridt og vi må jo alle indrømme at det gammeldagse danske køkken er mere end fedt. Det er ihvertfald ikke en kostplan, som man skal hoppe på, hvis man ønsker at tabe sig. Her der gælder ordsproget alt med måde og selvfølgelig skal det gamle danske køkken ikke afskrives helt, men det er det smukke ved udvikling. Madlavning er i realiteten en kunst i sig selv og derfor vil hver en ret, være et kunstnerisk udtryk. Nogle retter og idéer vil fejle og andre vil ikke, lidt ligesom kunstværker. Det er det smukke ved det og det vigtigste er at du nyder både at spise og lave maden. Det kræver mange forsøg og mange år at mestre en opskrift, men det betyder ikke at man ikke må forbedre den. Lidt ligesom det spørgsmål om frikadeller kan være sunde, for ja selvfølgelig kan de det og det er de faktisk også i sig selv. Ønsker du en sund og varieret kost, så er der intet galt i et par frikadeller eller fire.

Du kan finde alternative ingredienser eller lave frikadeller på gammeldags manér – husk alt med måde

Ønsker du derimod at tabe dig så kan du lege lidt med idéer og eventuelt skifte kødet ud med hakket kyllingekød. Hvis du bare ønsker en skøn frikadellefars, som næsten er som mor lavede den, så kan du her se hvordan man laver hjemmelavede frikadeller. Hvis du laver dem til aftensmad og ønsker at gøre lidt mere ud af det, eventuelt hvis du skal have gæster eller bare ønsker at fråse lidt, måske endda du har cheatday, jamen så kan du servere cremet kartoffelsalat til. Velbekomme og god kokkererings lyst.

Related Posts