Sådan laver du en hyggelig ravjagt for hele familien

0 Comments

Rav kaldes også for Nordens guld. Værdien er nok ikke helt den samme, men rav er smukt, og har mange anvendelsesmuligheder. Desuden er det både hyggeligt og sjovt for hele familien at gå på ravjagt.

Lang historie

Rav er, som er de fleste bekendt, forstenet harpiks. For at være blevet til rav skal harpiksen havde ligget i havet i omkring 40 millioner år. Der er tale om en lang proces med trykpåvirkning, der danner det endelige ravprodukt. I Danmark findes en lang tradition for at bruge rav i smykker og lignende produkter. Og langs de danske kyster er der stadig god mulighed for at finde rav.

Ravjagt er som en sportsgren

At gå på ravjagt er både hyggeligt og spændende. Du kan gøre det til en sportsgren, hvor der bliver konkurreret på at finde mest rav indenfor en tidsramme. Eller I kan tage på en hyggelig ravjagt for hele familien, og få en dejlig dag sammen. Men det kræver lidt forberedelse.

Kende rav

På en ravjagt kan du hurtigt blive i tvivl om, det er rav du har fundet. Der findes dog en række gode råd, du kan følge til at bestemme, om der rav, du har i hænderne. Først og fremmest er rav lettere end sten, og dermed har det meget mere hul klang, hvis du slår det mod tænderne. Oftest kan du mærke stor forskel på sten og rav. Er du stadig i tvivl om det er rav, du har fundet, kan du bruges testen med at lægge det formåede ravstykke i et glas saltvand. Hvis det synker er det sandsynligvis tale om sten, men hvis det flyder er det sandsynligvis rav. I kan jo eventuelt medbringe saltvand i en beholder på jeres ravjagt.

Ravlamper

Det kræver en god ravlampe for at få en god ravjagt. Specielt hvis det foregår i mørke. En ravlampe er en lampe med en kraftig center kegle, der kan bruges til at lyse direkte på områderne, hvor der ledes efter rav. Der findes lamper udviklet specifikt til dette formål. På markedet findes lamper med en teknisk produktioner, der er udviklet specifikt til netop formålet om at gå på ravjagt.

Find tilbage på ravjagten

Er I gået på ravjagt i mørke, kan det være en udfordring at finde retur til udgangspunktet. Derfor kan I med fordel tage en række forbehold, så det bliver lettere. Selvfølgelig er det muligt at bruge GPS via jeres smartphone, men skal det være lidt mere autentisk er det en god ide at opsætte evt. reflekssbrikker eller måske en tennisbold på en pind, som mærker til at finde tilbage. Så bliver ravjagten sjovere og en bedre oplevelse for hele familien.

Related Posts