Hvis man ikke kender Aarhus med eller uden bolle Å, så tror man, Aarhus er en by, som går fra Malling og til Rønde. Men sådan hænger landkortet ikke sammen. Der er et mindre hav af kvarterer, bydele og forstæder. Vi har fundet nogle af dem, som for en del, som ikke kender Aarhus, tænker, at de faktisk er Aarhus. Problemet er, hvis man søger et bestemt sted og ikke er i bil, så kan der være ret langt til fods eller på cykel.
Guide prøver at dele byen i områder
Hvis man ønsker at finde en restaurant i en af bydelene i Aarhus, så kan det også lade sig gøre på det her link: Her er en del af bydelene med i guider over restauranter og andre spisesteder. Det gør, det er lettere at danne sig et overblik.
Af bydele og forstæder kan der blandt andet nævnes Frederiksbjerg, Christiansbjerg, Latinerkvarteret, Sydhavnen, Aarhus Ø, Øgaderne, Vestergadekvarteret, Trøjborg, Ceresbyen, Marselisborgkvarteret, Højbjerg, Skåde, Holme, Hasselager, Helenelyst, Viby, Tranbjerg, Slet, Stavtrup, Langenæs, Godsbanekvarteret, Åbyhøj, Hasle, Aarhus V, Brabrand, Årslev, Lyngby, Tilst, Mårslet, Skjoldhøjparken, Aarhus N, Katrinebjerg, Møllevangen, Mollerup, Risskov, Egå, Skæring og Skødstrup. Der er flere, end de nævnte, men de skal bare tegne som eksempel på, hvad det, mange kalder Århus, består af. Derfor giver det ofte heller ikke mening at søge på Aarhus, hvis man eksempelvis leder efter noget i Højbjerg eller Egå.
Bakker og nattesult
Aarhus er i modsat til København en meget bakket by. Her er stigninger, der vil noget, og nogle af dem er også udsat for vind (modvind). Det gør, der skal trædes ekstra i pedalerne, når man skal rundt i byen.
Hvis man er sulten og eksempelvis på vej hjem fra byen, så er der flere muligheder for at tage noget mad med på vejen og spise, mens man går eller cykler. Det lette valg er en burger. Men også shawarma i Aarhus er et hit, og her er der mange steder, som har natåbent – faktisk helt til klokken 5 om morgenen. En rulle er let at spise, mens man går eller sågar cykler, hvis man kan det.
Intet Å, men gerne et Ø
Paradoksalt nok, så droppede byrådet med den tidligere borgmester, Nicolai Wammen, i spidsen, at man skulle stave Århus med bolle-Å. Det var ikke fint nok, og de internationale turister kunne ikke forstå bogstavet. Dengang skulle Århus jo vokse, så det blev en rigtig storby i stedet for den middelstore provinsby, den reelt var. Det kræver handling, og det skete med, at lave den officielle stavemåde om. Så i dag hedder Århus altså Aarhus. Dog er det ikke forkert, at man stadigvæk staver Århus med bolle Å – men bare ikke officielt.